“Pavel vanaf de eerste dag onmisbaar in het G-team WMC Heerhugowaard”

Heerhugowaard, 18 december 2017
Het is alweer bijna tien jaar geleden dat het bestuur van WMC Heerhugowaard het idee opvatte om te starten met G-voetbal. En met succes! Cock Vijzelaar, oprichter en coördinator van het G-voetbal: “Na een half jaar trainen hadden we een team bij elkaar om te starten in de KNVB G-voetbalcompetitie. We werden direct kampioen. Dat nieuws is toen als een vuurtje rond gegaan in de omgeving. Inmiddels zijn we met ruim 40 spelers één van de grootste G-voetbalverenigingen in Nederland”, vertelt Cock.
“Pavel was er vanaf het begin bij. Hij is een goede middenvelder. Pavel is bijna twee meter lang en dendert met enorme passen van de ene kant naar de andere kant van het veld. In Engeland noemen ze dat een ‘box-to-box player’. Maar ook buiten het veld laat hij zich van zijn beste kant zien. Hij is een belangrijke vrijwilliger voor de club. Hij is materiaalman bij het eerste elftal, haalt de doelnetten eruit en bij toernooien regelt hij dat iedereen netjes in de vakken parkeert. We kunnen echt niet zonder hem bij WMC.”
“De G-voetbalafdeling maakt de laatste jaren een enorme groei door. Inmiddels hebben we drie seniorenteams en een jeugdteam. En het einde is nog lang niet in zicht. Wij willen hier graag uitbreiden met een seniorenteam. Daarom blijven we doorgaan met werven in de omgeving. Alle kinderen en volwassenen met een beperking zijn hier van harte welkom. Voor 2018 heb ik nog wel een speciale wens. Een oproep eigenlijk: Meld je aan als vrijwilliger of trainer voor het G-voetbal bij WMC Heerhugowaard. Je krijgt er geen spijt van. We kunnen alle steun heel hard gebruiken. Nieuwe vrijwilligers mogen mij zelfs op eerste kerstdag bellen”, eindigt Cock met een glimlach.
WMC Heerhugowaard is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Pavel werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Pavel. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Pavel was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van WMC Heerhugowaard.