G-voetbal

Mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en daardoor niet of moeizaam een plek vinden in het ‘reguliere’ voetbal, kunnen sinds 2008 terecht bij WMC in Heerhugowaard voor G-voetbal.

Het idee G-voetbal is geboren uit de vraag vanuit de omgeving. ‘Waar kan mijn kind terecht? Hij heeft een beperking en is dol op voetballen.’ Wekelijks ver moeten rijden om te trainen met lotgenoten, is een opgave. Bovendien zorgt het nogal eens voor een spagaat. Het ene kind naar het reguliere voetbal en het andere kind naar een sportclub enkele plaatsen verderop. Dat moet anders kunnen. Een uitdaging die de sociaal bewogen voetbalvereniging WMC uit Heerhugowaard aanging.

Opstart

Cock Vijzelaar werd door het bestuur aangewezen om mogelijkheden te onderzoeken om G-voetbal op te starten. Zich oriënterend en informerend bij instellingen, KNVB en verenigingen met ervaring, werden de eerste stappen gezet. De werving van spelers en het regelen van sponsoren was de eerste prioriteit en na enige tijd begon dit vruchten af te werpen. De eerste spelers melden zich op sportpark de Vork en sponsoren waren bereid WMC hierbij financieel te ondersteunen.

Hoe gaat het nu

We zijn nu bijna acht jaar verder en er staat nu een goede organisatie, en WMC neemt met drie seniorenteams en een jeugdteams deel aan de competitie. ‘Die oprechte vreugde en die spontaniteit, daar doe je het allemaal voor’, zo onderschrijft Cock Vijzelaar het bestaansrecht van het G-voetbal.

Meedoen?

Wilt u meedelen in die vreugde en heeft u eens een dag of een aantal uren vrij? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een training. Voor vrijwilligers is altijd plaats.

Heeft u een zoon of dochter die graag wil voetballen? Ook dan bent van harte welkom bij WMC op sportpark De Vork in Heerhugowaard.
Ook bedrijven die een bijdrage willen leveren zullen wij met open armen ontvangen.

Voor meer informatie, bel eens met Cock Vijzelaar: 06-22150202 of met Ben Bakker, 06-31967587.

Coördinatoren G-voetbal

Niels Wijma: 06-30192656