Sv-WMC

sv WMC is een Heerhugowaardse voetbalvereniging met een resultaatgerichte instelling en aandacht voor sportieve ontplooiing. Bij de selectieteams staat het resultaat voorop en wordt op een zo hoog mogelijk niveau gespeeld. Bij de overige teams staat plezier in het voetbal op een passend niveau voorop.
Onze vereniging is een goed geleide organisatie met een positieve , professionele uitstraling.
De bepalende voorwaarden zijn:
• De juiste mensen op de juiste plek;
• Een financieel gezonde organisatie;
• Beide benen op de grondmentaliteit;
• Een positief imago;
• Een open vizier;
• Goede relatie met belanghebbende partijen.

sv WMC wil een toonaangevende amateurvereniging in Noord Holland zijn met:

• Aansprekende resultaten van de selectieteams;
• Sportief gedrag binnen en buiten het veld;
• Plezier in het voetbal;
• Een representatieve en veilige accommodatie die 7 dagen per week beschikbaar is
• Een representatieve A-selectie en die speelt met passie en teamgeest

Spelers, begeleiders en supporters tonen op alle niveaus respect voor de tegenstander, de arbitrale leiding en elkaar. Sv WMC biedt een omgeving voor leden, spelers, vrijwilligers, supporters en sponsors waarin plezier, beleving en trots voorop staan. Sv WMC biedt sponsors een netwerkplatform om een win/win situatie te creëren. Sv WMC wil zowel in- als extern duidelijke communicatie, waarbij multimedia een centrale rol inneemt. Sv WMC wil goede relaties onderhouden met alle belanghebbende partijen om de wederzijdse doelstellingen te halen.

SV-WMC is een leuke gezellige kleine vereniging, waar iedereen elkaar nog kent!

De geschiedenis van WMC

Op 11 november 1975 werd de vereniging opgericht onder de naam HSV Waard’75.
De velden lagen al op sportcomplex de Vork, maar werden niet gebruikt door S.V.W’27 en Reiger Boys, die deze velden mochten gebruiken als bijvelden.
Vele avonden werden gebruikt om het plan vorm te geven, en werd er overal gepolst voor leden voor de nieuwe club. Dit resulteerde in 4 nieuwe teams i.p.v. de gedachte 2.

De naam en de clubkleuren werden gekozen, en het embleem werd ontworpen.
Er was nog geen eigen clubhuis, hiervoor werd gebruik gemaakt van de accommodatie van Herons, waar ook gebruik werd gemaakt van hun kleedkamers.
11 februari 1976 werd de vijfde voetbalvereniging in Heerhugowaard gepresenteerd met 6 voetbalteams, en in 1979 was dit aantal al gegroeid naar 18 elftallen.
In 1978 werd het eigen clubhuis geopend, gebouwd op vrijwillige basis door leden van de vereniging, timmermannen, metselaars, loodgieters en tegelzetters waren intens bezig met de opbouw van hun eigen home

De vereniging kwam in 1986 in gesprek met de zaterdag voetbalvereniging Molenboys, om beide verenigingen samen te smelten wat resulteerde in de nieuwe naam sv-WMC (Waard Molenboys Combinatie)

WMC nam als eerste het initiatief met medewerking van o.a. Utrecht, om met 6-jarigen een competitie van start te laten gaan. Dit heeft grote navolging gekregen en thans is het landelijk ingevoerd.

En als enige club in Heerhugowaard werd in 2008 een G-team gestart, en mag een groot succes worden genoemd.

In 2009 promoveerde Zondag1 naar de 4e klasse, een hele goede prestatie, en een belofte voor de toekomst van de club.